Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Стекнување на полупроводник Matsushita, New Tang Jiao Youjun: Една од синергиите во батеријата

Фабриката за микроконтролер (МЦУ) Нвоотон на 6-ти одржа вонреден акционерски состанок. Како одговор на 100% аквизиција на јапонскиот бизнис Matsushita Semiconductor (PSCS), директорот на Nuvoton и претседател на Winbond Electronics Jiao Youjun изјави дека во иднина, покрај постојната технологија на производи, може да му помогне и на Nuvoton во развој на батерии линии, за кои се верува дека се одличен оперативен интензитет.

„Сонцето постои само во текот на денот, а ветрот не секогаш дува, но сега на сè му треба електрична енергија“. Iaoиао Јујун ја истакна важноста на батериите во идните апликации како што се 5G, АИ и автомобили кои се во автомобил. Во третиот квартал од оваа година, глобалниот удел на Панасоник во батериите на електрични возила е околу 24,6%, а тој е втор по големина производител во светот. Iaoиао Јујун рече дека Panasonic има целосно комплетно знаење за системот за батерии, вклучувајќи ги и клиентите информации како што се технологија, ланец на снабдување и страна на апликација. Ова е една од синергиите за соединување и аквизиција што тој очекува.

Тој откри дека НТТ и Панасоник се во контакт околу половина година. И двете страни имаат слична деловна филозофија и вредности. Тие исто така имаат и 6-инчни вафри-фабрики. Тие исто така имаат општа намена MCU, безбедност на облак и паметни домашни технологии. Затоа, тие ќе имаат постојни производи во НТД во иднина. Alsoе има и мултипликаторски ефекти на Интернет, а пазарот на апликации ќе биде дополнително проширен.

Тој додаде дека инженерите на ПСЦС имаат долгогодишно искуство во истражување и развој. По завршувањето на аквизицијата во иднина, нема да има проблеми со прилагодување на работната сила. Во моментов, тие размислуваат само за тоа како да ги натераат инженерите целосно да ја реализираат вредноста. 6-инчното растение PSCS има технологија на силикон (Si) и галиум нитрид (GaN). Дали во иднина ќе влезе во сложениот полупроводник? Iaoиао Јојун конзервативно истакна дека овој бизнис ќе се одржува.

Сепак, ПСЦС имаше оперативна загуба од 23,5 милијарди јени минатата година. Iaoиао Јујун рече дека доколку се користи тековниот финансиски извештај на Панасоник за да се процени изгледите на пазарот, тој ќе биде искривен. Иако аквизицијата навистина ќе влијае на добивката на Nuvoton, доколку стапката на промена е доволно брза, влијанието ќе биде ограничено. Можеби 2 години можат да бидат обновени.

Со цел да се збогати оперативниот капитал, Nuvoton разговараше и во случај на вонредна средба на акционерите за прашањето за зголемување на готовинскиот капитал за издавање обични акции за учество во издавање на сметки од странски депозитар. Бројот на издадени акции е ограничен на 150 милиони акции.