Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Цените на DRAM се зголемуваат! Зголемен за скоро 20% од јануари

Според цитатот од Jibang Technology, самото место на 8 GB ДД4 стандард ДРАМ се искачи на околу 3,5 УСД, што е зголемено за повеќе од 10% од јануари; самото место на 4 GB ДД4 стандардниот ДРАМ се зголеми на повеќе од 2 УСД, а зголемувањето достигна околу 17% од јануари.



Поради недостаток на снабдување на самото место на индустријата, индустријата очекува дека цените ќе продолжат да растат пред кинеската лунарна нова година, а зголемувањето на цените на самото место ќе доведе до зголемување на цените на договорите, што очигледно ќе им помогне на приходите од фабриката ДРАМ и профит.

Разбирливо е дека во декември минатата година цената на DRAM престана да паѓа и се враќа, главно како резултат на падот на нивото на залихите на терминалните фабрики ODM / OEM, фабриките за мобилни телефони и фабриките за системи. И цената на договорот престана да паѓа.

Од 2020 година, купувачите на пазарот ДРАМ продолжија да купуваат за да градат попис, а страната на понудата не додаде нов капацитет во изминатата година. Покрај тоа, капацитетот за носење DRAM на терминални уреди значително се зголеми за повеќе од 50%, зголемувајќи ги цените на местата и продолжува да расте. .

Покрај тоа, DRAMeXchange проценува дека цените на договорот на серверот DRAM и лажат DRAM во првиот квартал ќе се зголемат за помалку од 5% од претходниот квартал, додека цената на договорот за ДРАМ на договорот се очекува да се зголеми помеѓу 5-10%. Стандардна и мобилна ДРАМ Се очекува да остане рамна.