Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Се вели дека Зиганг Складинг го укинал тимот на НАНД, а се фокусирал на градење ДРАМ?

Во исто време кога Зигуанг Zанруи беше изложен и доби голема инјекција на фонд од 2,25 милијарди јуани, weивеи дозна дека Зигуанг Складирање, подружница на Зигуанг Груп, го укина тимот на НАНД. Во моментов, вработените чекаат други филијали на групата Зигуанг да изберат или да најдат нови работни места. .

„Добив повик од Потпретседателот на Групата минатиот викенд и ги известив сите дека тимот на Шангај ќе биде распуштен, а сите резимеа ќе бидат испратени до Чангун, како и некои релевантни компании избрани од Зигуанг, вклучувајќи ги Зигуанг hanанруи, Хонгмао, итн. . Хонгмао е компанија за пакување и тестирање што го поддржува Чангчун. "Извор запознаен со Зиганг Шангај за Jiwei.com рече:" Во моментов, повеќето вработени чекаат Чангчун да избере луѓе. Тој работел на свој начин и не зборувал за компензација "

Лицето исто така рече дека овој тим отсекогаш сакал да биде NAND Flash модул и пазар и губи пари. Сега поврзаните натписи се укинати и не се прават во иднина. Фокусот на складирањето на Зиганг ќе биде ставен на ДРАМ.

Друго лице близу Зигуанг рече дека има околу 200 ~ 300 луѓе во продавницата Зиганг. Главниот персонал е во Пекинг, Ксиан и Суджоу, а Шангај има само мал број на вработени.

Според информациите од јавен карактер, Ziguang Storage Technology копродукции, Ltd е поврзана со Зиганг Груп, фокусирајќи се на производи за складирање и решенија. Неговиот бизнис вклучува дизајн, развој на производи за складирање, управување со аутсорсинг за производство на производи и продажба на производи. По воспоставувањето, покрај распоредот на пакувањето и тестирањето на чипови Ziguang Hongmao и Ziguang Lite произведени од SSD, во соработка со возводно и низводно производителите како што е Qunlian, засновано на складирање на реката Јангце и нафорите за складирање на партнерите, Зиганг Складирање постепено изгради контролен дизајн. , Комплетен и отворен екосистем за складирање во индустријата за развој на системски производи, тестирање на пакување на честички, производство, маркетинг и услуги на модули SSD.

Лицето близу до Зигуанг рече дека отпуштањата треба да вклучат тим за заостанување на нафтата на NAND, главно во Пекинг и Суджоу, и мал дел во Шангај. Претходно, тоа беше главно да се купат нафта NAND да се направи производи за продажба. "Зигуанг Складирање требаше да ги преземе сите функции на продажба на пазарот со долго складирање, развој на производи и други функции. Но, нејзината уста беше мала, а подоцна беше изоставена. Не заработувањето пари беше фактор. Тимот се префрли од правење ДРАМ на NAND порано, а технологијата и пазарот се почетници., Што е исто така причина да не пораснеме “.

Како одговор на тоа, Зигуанг Складирање одговори дека за да се реализира целокупната стратегија за складирање на Зигуанг Груп, да се оптимизира портфолиото на производи и да се обезбеди на клиентите подобри технички услуги, Зигуанг Складинг ги рефокусираше деловните активности и ги компресираше некои NAND линии на производи. Складирањето на 3D NAND е стабилно масовно произведено, а сродните бизниси постепено ќе се префрлаат во складирањето на реката Јангце. Во исто време, некои производни линии DRAM се подобрени.

Чанџијанг Складирање изјави за Jiивеј дека 3D NAND е јадрото на индустријата за производство на ИЦ. Со цел да се развие пазарот што е можно порано, Yangtze Storage се фокусираше на правење чипови. Зачувувањето на Зигуанг беше одговорно за модулите за back-end и пазарот, што му помогна на Ziguang да го отвори целиот ланец на индустријата е подготвен. Во моментов, чиповите на Yangtze River Storage влегоа во многу производи за клиент, а перформансите и квалитетот достигнаа барањата на клиентите. Излезот е далеку од исполнување на потребите на клиентите. Во оваа фаза, капацитетот активно се подобрува.