Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sequoia капитални инвестиции! Производителот на полупроводници ИКАС завршува десетици милиони јуани во пред-финалето на финансирање

Според извештаите, производителот на полупроводници IKAS (Ex Industries) неодамна комплетираше пред-А рунда десетици милиони јуани, инвестирани од Sequoia China Seed Fund, Qingtong Capital како ексклузивен финансиски советник за оваа рунда.

Г-дин Ли ieи, извршен директор на „Акс Индустрис“, рече дека оваа рунда на финансирање ќе се користи за зголемување на технолошките иновации, истражување и развој на производи, изградба на систем за продажба, итн., Проширување на водечките предности на индустријата и понатамошно продлабочување на соработката на компанијата со клиент база на полупроводници за забрзување на полупроводнички разузнавачки информации во Кина процес на производство.

Во врска со финансирањето, Jinин Венџи, извршен директор на Sequoia Capital China Fund, рече: „Индустријата е најважниот економски двигател на една земја и Кина обезбедува поддршка за производство на светот. Полупроводниците се типични висока додадена вредност и високо- Технолошки прагови. Индустрија, ние сме оптимисти за силата и технолошкото напредување на „Акс Индустрис“ .На неговите основни производи го пополнија празнината во кинескиот ланец на индустријата за полупроводници. надградба на индустријата за полупроводници “.

Според информациите од јавен карактер, IKAS (екс индустрија) е основана во 2017 година и се наоѓа во Еколошкиот парк Наука и технологија залив Шенжен Беј, округ Наншан, Шенжен. Мисијата на ИКАС е да го промовира развојот на преработувачката индустрија во Кина и да и помогне на револуцијата на индустријата во Кина 4.0. Тоа е предводено од највисокиот светски интелигентен експерт за производство на технологија, научник за река Јангце, ouоу Менгчу и најголем 79 светски експерт за вештачка интелигенција, професорот Кралскиот институт на Канада, Витолд Педриц. Вклучува тим од интелигентни производители на научници, вклучувајќи 4 академици на IEEE, тим за интелигентни софтвери за истражување и развој на САД и експертски тим за индустрија во Сингапур / САД. Повеќе од 50% од тимот на компанијата има магистратура или погоре, и поседува голем број на меѓународни патенти за пронајдоци во вештачка интелигенција и други области.