Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Претседателот на микроелектрониката на WT зборува за WPG Holdings: позиционирање на конкурентите

Откако WPG Holdings го објави својот удел во WT микроелектроника, се подразбира дека двете страни досега не соработувале. Претседателот на микроелектрониката на WT, Zенг Вензонг изјави вчера (27) дека WPG Holdings е конкурент во работењето. Што се однесува до размената на акции со Xiangshuo, тој истакна дека WT Microelectronic има долгорочни инвестиции во компаниите за дизајн ИЦ и има успешни случаи. Оваа стратегија е исто така сеопфатно оценета. Само затоа што времето на појава беше близу, сите разменија 171 милиони акции на WT Microelectronic за размена на акции со Xiangshuo, што беше распаднато со првично планираното приватно сместување или сегашното зголемување на 170 милиони акции, но ова се две различни работи.

Енг Вензонг рече дека случајот со берзата е среднорочен долгорочен развој. Двете страни внимателно го оценија. Дури и Asusco, матичната компанија на Xiangshuo, е оптимист. Стапката на конверзија на споделување е детално дискутирана.

Состанокот на акционери на WT Microelectronic не беше отворен вчера. Разбирливо е дека без оглед дали прашањата на акционерите се поврзани со предлогот, hengенг Вензонг одговорил еден по еден. Тој истакна дека WT Microelectronic придава големо значење на комуникацијата со акционерите и нема да поставува лажни одговори, „можам да ви кажам на што може да се одговори“. Износот на идните случаи на прибирање финансиски средства ќе ги земе предвид и профитите на акционерите и потребите за финансирање на компанијата.

Hengенг Вензонг верува дека WPG холдингс ја стекнал правичноста на WT Microelectronic, така што нема потреба да се зборува за тоа, но WT микроелектрониката нема да престане да се развива заради оваа материја. Тој призна дека во првата минута од слушањето на веста, мислел: „Дали е можно да се споиме?“ Но, тој размислуваше и ги праша производителите во возводно и низводно, и одговорот беше не, па така тој направи и разни надворешни објаснувања.

Hengенг Вензонг рече дека ако нема нова епидемија на пневмонија на круната оваа година, индустријата за полупроводници треба очигледно да расте, но сега таа е нарушена и економското влијание предизвикано од неа сè уште е нејасно. Тој не е загрижен за производната страна, но е загрижен што ќе влијае на побарувачката на пазарот.