Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Apple сака да ги контролира трошоците? Guo Mingyu: Новата употреба на iPhone 5G PA може да биде помала од очекуваната

Најновиот истражувачки извештај објавен вчера од аналитичарот „Тјанфенг Интернационал“, Мингминг Гуо, (13) посочи дека побарувачката за чипови од 5G PA за новиот iPhone во втората половина на 2020 година може да биде помала од очекуваната.

Во извештајот се намали количината на чипови од 5G PA кои се користат во секој 5G iPhone. Од претходната проценка, шесте беа значително намалени на една или две. Во својот извештај во јуни 2019 година, Гуо Мингди предвиде дека „Епл“ ќе додаде шест чипови 5G PA на iPhone 5G, лансиран во втората половина на 2020 година, вклучувајќи два од нив на n41, n77 и n79.

Како и да е, последното истражување покажува дека n41 повеќе не се користи заради интеграција со 4G средно-висока фреквенција PA и 2x2 Uplink е откажан. Затоа, се очекува секој 5G iPhone во втората половина на 2020 година да користи 1 или 2 5G PA чипови, кои треба да бидат по еден за n77 и n79. , Или n77 и n79 се интегрирани во едно.

Покрај тоа, Qorvo и Skyworks ќе го заменат Broadcom како снабдувач на iPhone 5G PA, а Broadcom ќе се фокусира само на снабдувањето со PA-уреди со средна и висока фреквенција n41 (Broadcom е скоро единствениот снабдувач на серијалот iPhone 11 средно и висока фреквенција ПС). Вреди да се спомене дека, поради повлекувањето на Бродком од снабдувањето со iPhone 5G PA, стабилниот бизнис на iPhone 5G PA е помал од очекуваното и се соочува со ризик од пад од кинескиот пазар за мобилни телефони. Иако го разгледува стабилниот долгорочен тренд, целокупниот бизнис на компанијата Долгата и кратка состојба е непозната.

Синџирот на снабдување наведува дека прилагодувањето на Apple на 5G PA е резултат на прекумерната побарувачка за iPhone 12 да го намали притисокот врз снабдувањето со компоненти, а другата е да ги контролира трошоците на компонентите.