Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Јагео инвестира над 10 милијарди американски долари, а се очекува да имаат корист тајванските растенија

Според „Тајван Медиа Економик Днеј“, производителот на пасивни компоненти „Јагео“ планира да инвестира 10 милијарди американски долари (околу 2,311 милијарди јени) со цел да ги прошири производите од висока класа, како што се индустриските возила. Инсајдерите во индустријата истакнаа дека од ова се очекува да има корист од фабриката за опрема за автоматизација Ванрун, а операцијата во првиот квартал ќе се одлепи.

Пријавено е дека производствениот капацитет на Јагео е околу 50%. Сепак, за да се задоволи побарувачката на пазарот и да се исполни новата ера од 5G и автомобилската електроника, Јагео одлучи да продолжи да ги проширува своите истражувања и развој и производство на база во Тајван, Кина за да обезбеди долгорочен интензитет на раст.

Како снабдувач на Yageo, производителот на опрема Wanrun се очекува да има корист од оптимизмот на пазарот. Покрај тоа, Wanrun претходно откри дека клиентите на пасивни компоненти планирале да го прошират производството и почнале да продолжуваат со нарачките.

Но, за шпекулациите на пазарот, Wanrun не сака да коментира премногу. Сепак, Wanrun сепак рече дека многу клиенти со пасивна компонента го проширија своето производство на 5G производи за мобилни телефони и веќе го започнаа првиот бран на нарачки за набавка на опрема. Нарачките на Wanrun цветаат, а потребни се само 1 до 2 месеци за да се појави. Сега перформанси.

Ферментирано од традиционалниот вонсезонски ефект, заедно со фактот дека не се земени во предвид нарачките за клиенти за пасивни компоненти, приходите на Ванрун во декември минатата година паднаа на 55,57 милиони американски долари, што е годишно намалување од 35,62%. Луѓето во индустријата предвидуваат дека во декември минатата година, дното на работењето треба да биде за Ванрун, а првиот квартал од годинашните резултати ќе испадне.